15sep2020

UPDATE 2: Răspunsul FINAL al autorităților la demersul Coaliției Naționale din 15 iulie 2020

Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliții a expediat pe 7 septembrie 2020 către secretariatul Coaliției Naționale răspunsul final al anchetei de serviciu inițiate ca urmare a demersului Coaliției Naționale. 


Astfel, în documentul primit se menționează că ofițerul de urmărire penală Dragoș Bodrug, care a fost cercetat în proces penal în tot acest timp pentru încălcările sale la postul de muncă, nu a respectat prevederile art. 19, alin (3), art. 55, alin(4) și art. 254 alin. (1) din Codul de procedură penală. Acest lucru înseamnă că Dragoș Bodrug aflat în serviciu NU a dispus începerea de urmările penală concomitent cu înregistrarea sesizării și NU și-a exercitat obligația de a lua toate măsurile legale pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanșelor sesizării venite din partea echipei CAP. Pentru abaterile displicinare admise s-a luat decizia de a lua în considerație rezultatul anchetei la stabilirea mărirei salariului ofițerului Dragoș Bodrug.

Găsiți aici demersul complet al Coaliției Naționale expediat anteriocătre Domnul Pavel VOICU, ministru al afacerilor interne; Domnul Sergiu RĂILEAN, ministru al economiei și infrastructurii; Domnul Alexandr STOIANOGLO, Procuror General Domnului Sergiu PAIU, Șef al Inspectoratului General al Poliției.