Eseu: „Prima dată când m-am simțit suficientă”

Eseul „Prima data când m-am simțit suficientă” de Elena Morari a fost premiat în concursul Subiectiv, organizat de Moldova.org, cu unul dintre cele trei premii speciale acordate de Coaliția Națională „Viața fără Violență”.

Eseu: Oprirea de urgență

Eseul „Oprirea de urgență” de Lina Vîju a fost premiat în concursul Subiectiv, organizat de Moldova.org, cu unul dintre cele trei premii speciale acordate de Coaliția Națională „Viața fără Violență”.

Eseu: „Seara în care l-am urât prima dată pe tata”

Eseul „Seara în care l-am urât prima dată pe tata” a fost premiat în concursul Subiectiv, organizat de Moldova.org, cu unul dintre cele trei premii speciale acordate de Coaliția Națională „Viața fără Violență”.

Cazul lui Viorel Prisacari: despre hărțuirea sexuală ca fenomen, blame victim și legislație care șchiopătează

Pe data de 8 august 2018,  publicația online agora.md a distribuit un video reportaj despre un caz de hărțuire sexuală care, din păcate, deși apar foarte rar, a trezit interes unui public mai restrâns. De ce? Este oare încă un subiect tabu, neimportant, personal? Să vedem ce arată studiile din acest domeniu cu privire la atitudinea oamenilor, statistici și legislație.