Discuții cu sens: Coaliția Națională vă invită la 3 evenimente online, desfășurate în cadrul Festivalului Feminist 2021

Coaliția Națională vă invită la 3 evenimente online, desfășurate în cadrul Festivalului Feminist 2021, care are loc în perioada 1-8 martie. Vom continua și în acest an să cerem ratificarea Convenției de la Istanbul. Autoritățile într-o voce au promis ratificarea Convenției pînă la sfîrșitul anului 2019. Proiectul de ratificare chiar urma să fie discutat la ședința Guvernului din 11 decembrie, însă subiectul a dispărut subit de pe ordinea de zi chiar înaintea ședinței. De unde această nouă amînare? De ce se tem autoritățile?. Tema Festivalului Feminist din acest an: „𝑪𝒐𝒏𝒗𝒆𝒏𝒕̧𝒊𝒂 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒔̧𝒊 𝒄𝒐𝒎𝒃𝒂𝒕𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̧𝒆𝒊 𝒊̂𝒎𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒂 𝒇𝒆𝒎𝒆𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̧𝒊 𝒂 𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̧𝒆𝒊 𝒅𝒐𝒎𝒆𝒔𝒕𝒊𝒄𝒆 – 𝑽𝑶𝑻𝑨𝑻𝑨̆ 𝒔̦𝒊 𝑹𝑨𝑻𝑰𝑭𝑰𝑪𝑨𝑻𝑨̆”.

Festivalul Feminist 2021 se va desfășura în perioada 1-8 martie, cu o serie de evenimente online și offline

Așa cum a devenit o tradiție, Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” co-organizează Festivalul Feminist și Marșul Solidarității din 8 martie. Vă anunțăm cu bucurie că, în perioada 𝟏-𝟖 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, se va desfășura cea de-a 7-a ediție a Festivalului Feminist, cu o serie de evenimente online și offline.

Coaliția Națională identifică soluții pentru a ajuta femeile din diaspora afectate de violență din partea partenerilor lor

Mai multe reprezentante ale Coaliției Naționale au avut o întrevedere cu Viorica Țâmbalari, o activistă și entuziastă satbilită la Paris.Datorită activității sale vizibile în diaspora din Franța, tot mai multe moldovence aflate acolo, care trec prin violență din partea partenerilor lor, o contactează pentru a-i cere ajutor. S-ar părea că soluția ar fi una simplă - centrele de plasament din localitățile gazdă; din păcate fenomenul violenței față de femei este mult mai complex și necesită o intervenție multilaterală.

„Și eu reușesc” se lansează în Moldova: învingătoare, așa sunt femeile ale căror povești pot da curaj altor femei

În Moldova se lansează programul #șieureușesc care are scopul de a crea grupuri de suport ale femeilor trecute prin violență în familie. „Și eu reușesc - Moldova” este replica programului din România derulat de Asociația A.L.E.G., după modelul Anna Bella din Spania.

„Uniți împotriva violenței” - start campaniei de „16 zile împotriva violenței în bază de gen”

„𝐶𝑜𝑙𝑜𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎 𝑖̂𝑛 𝑜𝑟𝑎𝑛𝑗: 𝐹𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑒𝑎𝑧𝑎̆, 𝑅𝑒𝑎𝑐𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑒𝑎𝑧𝑎̆, 𝑃𝑟𝑒𝑣𝑖𝑛𝑎̆, 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑐𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎̆!” - acesta este sloganul din acest an al campaniei de „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

Coaliția Națională te invită la ateliere despre feminism și poveștile care vindecă

Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” vă invită să participate ONLINE la două ateliere cu vorbitoare uimitoare din Moldova și România.

Declarație referitor la poziția deputatului Parlamentului Republicii Moldova, Bogdan Țîrdea, în cadrul conferinței de presă dedicată lansării cărții sale

Prin prezenta declarație, organizațiile membre ale Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie” și a Platformei pentru Egalitate de Gen își exprimă îngrijorarea și indignarea referitor la declarațiile deputatului Parlamentului Republicii Moldova, Bogdan Țîrdea, în cadrul conferinței de presă dedicată lansării cărții „Societatea civilă a Republicii Moldova: sponsori ai ONG-urilor, războaie culturale” care a avut un discurs negativ și acuzator la adresa mai multor organizații neguvernamentale care activează în domenii ce țin de promovarea și asigurarea drepturilor omului și a valorilor democratice cum ar fi: independența mass-mediei și a justiției, nediscriminarea, protecția și promovarea drepturilor grupurilor vulnerabile, inclusiv a femeilor și copiilor, victime ale violenței, etc.

Programul de cunoaștere reciprocă, formare și consolidarea capacităților a membrilor Coaliției Naționale

Coaliția Națională are 23 de organizații membre, toate diferite, din diferite regiuni, ong-uri și instituții publice care lucrează în același scop comun, împărtășind aceleași valori.

În săptămâna Tinerilor pentru Pace, Coaliția Națională se aliniază campaniei WAVE STEP UP

În perioada 21-25 septembrie 2020, în țările europene este marcată săptămâna Tinerilor pentru Pace, inițiată de rețeua Wave prin intermediul campaniei Step UP.

UPDATE 2: Răspunsul FINAL al autorităților la demersul Coaliției Naționale din 15 iulie 2020

Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției a expediat pe 7 septembrie 2020 către secretariatul Coaliției Naționale răspunsul final al anchetei de serviciu inițiate ca urmare a demersului Coaliției Naționale.