15iun2022

Răspunsul Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie” din perspectiva organizațiior pentru femei la criza refugiaților din Republica Moldova

Odată cu declanșarea războiului în țara vecină Ucraina, oamenii și autoritățile Republicii Moldova s-au confruntat cu o criza fără precedente. Zilnic, în țara noastră, mii de oamenii care fugeau de război treceau granițele noastre cu speranța de a găsi un loc sigur și liniștit, majoritatea dintre acestea fiind femei și copii.

  

Noi, organizațiile de femei, am fost și suntem împreună pentru a ajuta oamenii care au fugit de război, marea majoritate fiind femei și copii.

Le-am întîlnit la punctele trecere, obosite, speriate, disperate, le-am însoțit acolo unde erau în siguranță și liniștite, le-am oferit o casă chiar și temporară, am vorbit, le-am cuprins, am plîns de durerea lor și am fost puternice pentru ele. Am găsit medicamente, transport, haine și încălțăminte, scutece și absorbante, hrană pentru animale de companie, am pregătit mîncare, am oferit grijă și am fost și psihologi, și asistenți sociali, și șoferi, și prietene și surori pentru că femeile știu cel mai bine cum se simt femeile și de ce au nevoie. Am vorbit cu donatorii care împărtășesc aceleași valori ca și noi, am legat prietenii și am construit parteneriate pentru că comunitatea și susținerea este importantă mai ales atunci când femeile sunt atât de vulnerabile.


Suntem 15 organizații ale Coaliție Naționale “Viața Fără Violență în Familie”, care lucreaza cu refugiații, organizații care adună oameni cu aceleași valori, care împărtășesc aceași atitudine.
Am reușit împreună să ajutăm peste 7000 femei cu copii și am oferit ajutor financiar direct la peste 250 de familii de refugiați. Am organizat activități pentru copii și adolescenți, grupuri de suport psihologic pentru femei și le ajutăm în continuare să obțină o profesie și un loc de muncă.

Pentru a vedeam mai multe detalii ce am făcut în această perioadă, vă invităm să răsfoiți broșura noastră: Răspunsul Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie” din perspectiva organizațiior pentru femei la criza refugiaților din Republica Moldova.

Versiunea în limba română: Răspunsul Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie” din perspectiva organizațiior pentru femei la criza refugiaților din Republica Moldova. | PDF (scribd.com)
English version: The response of the National Coalition “Life without Domestic Violence” to the refugee crisis in the Republic of Moldova from the perspective of the women organizations | PDF | Psychosocial | Refugee (scribd.com)

  1. Bine ați venit la servciul nostru, locul unde ne unim forțele cu Coaliția Naționala pentru a susține ideea că "Viața fără violență în familie" este esențială. Într-un moment de criză fără precedent, declanșată de războiul din țara vecină Ucraina, comunitatea noastră și autoritățile Republicii Moldova se confruntă cu provocări imense.

    Fiecare zi aduce cu sine mii de oameni care fug de război, trecând granițele noastre în căutarea unui loc sigur și liniștit. Cu inima deschisă, primim acești oameni, în special femei și copii, oferindu-le sprijinul nostru în eforturile lor de a construi o nouă viață.

    Noi, echipa AnvelopeChisinau.md, suntem alături de aceste organizații de femei pentru a ajuta și susține oamenii care au fugit de conflicte, în special femei și copii. În spiritul solidarității, suntem dedicati nu doar furnizării de servicii legate de anvelope, ci și contribuirii la binele comunității și sprijinirii celor în nevoie.

    Fie ca fiecare drum pe care îl parcurgeți să fie în siguranță și confortabil, așa cum ne străduim să facem pentru cei care își găsesc refugiu în țara noastră. AnvelopeChisinau.md - un loc unde pasiunea pentru calitate se îmbină cu angajamentul față de comunitate.

    Reply
  2. Really interesting, looking frontward to coming back. https://www.tvsudecka.pl

    Reply
  3. Keep up the excellent job and producing in the group! https://nysainfo.pl

    Reply
  4. Excellent blog here! Also your web site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol web links examples http://tdnekgbexlkimo.wixblog.com/

    Reply
  5. New porn videos

    Reply

Adaugă comentariu

alta varianta