22aug2022

Femeile -  resurse motivaționale pentru alte femei. FemCamp ediția II. 

În perioada 17-19 august curent s-a desfășurat FemCamp, ediția a II-a. Motivația pentru desfășurarea celei de-a doua ediții a fost nu doar necesitatea strigentă de odihnă, recuperare și sprijin psiho-social pentru alte femei din organizațiile noastre și cele din Ucraina, dar și fiind motivați de feeedback-ul pe care l-am primit de la participantele prima ediție și despre impactul uimitor pe care l-a avut asupra lor. 

  
A doua ediția s-a desfășurat exact în aceeași locație și au fost trei zile de explorare, cunoaștere, descoperire, acceptare, vindecare și motivare de a rămâne la fel, resurse de calitate pentru femeile care ajută alte femei.
Această ediție a oferit, pentru 13 femei din Republica Moldova și Ucraina, posibilitatea de a învăța lucruri noi pentru ele și despre ele. Au creat comunicări deschise, dialoguri din priviri și conversații târzii despre dureri, traume uitate și ascunse, și au fost alături, simțind fără cuvinte.

 
Ediția doua a FemCamp-ului a fost facilitată de către Tara Konrad, psihoterapeută, terapeută, psiholog de criză, antrenoare pentru pregătirea psihologilor din cadrul Ministerului Situațiilor Excepționale din Ucraina, facilitatoare cu o experiență de peste 25 de ani și pur și simplu o femeie minunată, cea care a reușit să ghideze participantele în vederea obținerii unei stări de resetare și prospețime în gând și acțiune.
 "???? ?? ??̆??? ?? ??? ????? ?̦? ?????̦??? ???? ??̆ ??? ??? ?? ???? ?̦? ??̂??????? ????. ?̂? ???̂??̦?? ??̆? ????? ?????, ?? ??̂?? ? ?̂?????? ??̆?????? ?? ?????̆ ??̆ ??????? ?? ??" L.M. /Ucraina
"???? ?? ??̆??? ?????̦??? ???? ? ????????? ??? ????? ??̆???????? ?̦? ?????̆??̦???? ?? ??? ????????̦?. ?? ????̦????? ?????? ????̦??? ??? ?????????!" T.R/ Ucraina.
"??̆ ???? ????̆?̦? ??! ??? ?? ???? ?????????, ??????? ?̦? ??? ????̦? ?????? ? ????????!" A.L. Republica Moldova
În orice activitate pe care o realizăm, formală sau neformală, noi dorim și încercăm de fiecare dată să cream un spațiu pentru toate femeile noastre, inclusiv pentru mamele cu copii. Din acest motiv, avem un buget feminist, bazat pe necesitățile femeilor și finanțăm și participarea mamelor cu copii pentru a nu le exclude din activitățile noastre. Și în a doua ediție de FemCamp am avut și copii, care s-au odihnit, au avut parte de jocuri interactive și socializare. 
Cea de-a doua ediție a fost posibilă datorită susținerii financiare a Coaliția Națională „Viața fără violență” și a partenerilor noștri de la MADRE.