25noe2016

În RM a început Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”

Astăzi, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, în Republica Moldova a început Campania internațională „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, cu sloganul „Sparge cercul violentei! Fă un pas spre schimbare!”.

Pentru prima dată în cele 14 ediții, deschiderea campaniei a avut loc în afara capitalei – în satul Boșcana, raionul Criuleni. La fel, în premieră, la evenimet au participat femeile supraviețuitoare ale violenței domestice – campioane pozitive - care au vorbit în public despre experiența lor.

 Campania a început cu un marș ”portocaliu”, culoarea campaniei, la care au participat reprezentanții autorităților publice centrale, ai societății civile și locuitorii satului, astfel exprimându-și suportul pentru eliminarea violenței față de femei și fete.

Evenimentul de lansare a fost organizat de Asociația „Casa Mărioarei”, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și UN Women Moldova. Pe durata campaniei, în toată țara vor avea loc peste 80 de evenimente - discuții în școli și comunitățile rurale, lucrul cu poliția, expoziții de pictură, iluminarea clădirilor în portocaliu etc.