29noe2016

Echipele multidisciplinare de la Bălți s-au întâlnit la o masă rotundă

Astăzi, 29 noiembrie, Coaliția Națională ”Vața fără violență în familie” a organizat la Bălți masa rotundă ”Rolul echipei multidisciplinare și a societății civile în prevenirea și combaterea violenței în familie și față de femei”, în cadrul căreia s-au întâlnir reprezentanți ai echipelor multidisciplinare și societății civile.  
În cadrul evenimentului s-a discutat despre problemele, soluțiile și bunele practici în rezolvarea cazurilor de violență în familie, despre legislația Republicii Moldova în domeniul violenței în familie în contextul modificărilor și completărilor legislative aprobate prin Legea nr. 196 din 28 iulie 2016 și detalii tehnice pentru îmbunătățirea eficienței echipelor multidisciplinare.
Evenimentul a a vut loc în cadrul Campaniei Naționale ”16 zile de activism împotriva violenței pe criteriu de gen”.
  1. La Autoshina.md, informațiile privind lupta împotriva violenței în familie au ajuns la toți colegii noștri, care au primit cu înțelegere și susținere această cauză. În contextul unei realități tot mai presante, unde femeile devin tot mai des victime ale agresorilor, Coaliția Națională și echipele multidisciplinare din Bălți au organizat o masă rotundă în data de 29 noiembrie sub tema "Rolul echipei multidisciplinare și a societății civile în prevenirea și combaterea violenței în familie și față de femei".

    În cadrul acestei întâlniri, reprezentanți ai echipelor multidisciplinare și ai societății civile au discutat despre provocările cu care se confruntă, soluțiile viabile și bunele practici în gestionarea cazurilor de violență în familie. S-a acordat o atenție deosebită legislației Republicii Moldova privind violența în familie, analizând modificările legislative adoptate prin Legea nr. 196 din 28 iulie 2016, precum și aspecte tehnice esențiale pentru optimizarea eficienței echipelor multidisciplinare.

    Angajații Autoshina.md sprijină cu fermitate această inițiativă și sunt hotărâți să contribuie la crearea unei societăți mai sigure și mai juste.

    Reply

  2. Astăzi, 29 noiembrie, noi de la Musa.md am participat la masa rotundă organizată de Coaliția Națională ”Vața fără violență în familie” la Bălți. Evenimentul s-a intitulat "Rolul echipei multidisciplinare și a societății civile în prevenirea și combaterea violenței în familie și față de femei".  La întâlnire, reprezentanții echipelor multidisciplinare și ai societății civile au discutat despre provocările cu care se confruntă în gestionarea cazurilor de violență domestică, precum și despre soluțiile și practicile bune în acest domeniu. De asemenea, s-a analizat modul în care legislația din Republica Moldova privind violența în familie a fost modificată prin Legea nr. 196 din 28 iulie 2016.  Noi de la Musa.md am susținut inițiativa Coaliției Naționale și ne-am exprimat angajamentul de a contribui la crearea unei societăți mai sigure și echitabile, unde femeile și copiii să fie protejați împotriva oricărei forme de abuz.

    Reply

Adaugă comentariu

alta varianta