10 ani aniversare de la adoptarea Convenției de la Istanbul, celebrată în cadrul campaniei Wave Step up

Convenția de la Istanbul – pe numele ei lung Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice reprezintă tratatul internațional adoptat de Consiliul Europei pe 11 mai 2011 care are ca scop prevenirea violenței, protecția victimelor și trimiterea în judecată a infractorilor.

Te invităm la o discuție publică despre reziliența mișcării pentru drepturile femeilor și Convenției de la Istanbul

Coaliția Națională te invită la un dialog public. Discutăm despre Convenția de la Istanbul, în diferite contexte și circumstanțe și, discursul general în jurul acesteia, este tot mai divers.

Devenim o rețea mai puternică: membrii CN participă la sesiuni de consolidarea capacităților organizaționale

O rețea puternică este atunci când membrii acesteia au susținerea continuă de a se dezvolta. Ne dorim ca organizațiile membre ale Coaliției Naționale să devină mai puternice și reziliente, de aceea, unul din obiectivele Coaliție Naționale, pentru urmatorii doi ani, este susținerea oferită organizațiilor membre în dezvoltarea și creșterea organizațională.

Coaliția Națională a lansat Fondul de Suport întru susținerea esențială a femeilor și copiilor care au trecut prin violență

Pe data de 5 aprilie, în cadrul unei ședințe interne, am lansat Fondul de suport care face parte din Programul de Granturi ale Coaliției Naționale. Membrii și membrele noastre au discutat despre repartizarea resurselor financiare din acest fond pentru a putea oferi susținerea esențială pentru femei și copiii care au trecut prin violență și sunt la începutul unui drum anevoios de libertate.

„Linia Roșie” - un serviciu nou destinat femeilor din diaspora franceză

Fetele și femeile din diaspora franceză, care se află în risc de abuz (din partea partenerului, fostului partener, soțului, fostului soț, sau alt membru al familiei) pot apela la Linia Roșie - un serviciu social lansat de Coaliția Națională în parteneriat cu echipa activistei @Viorica Țâmbalari, cu suportul Ambasada Republicii Moldova în Franţa.

Ratificarea Convenției de la Istanbul, (din nou) în discuție la ședința organizată pe Platforma Comisiei Dreptului Omului și Relației Interetnice

Coaliția Națională a participat pe data de 3 martie 2021, la ședința organizată pe Platforma Comisiei Dreptului Omului și Relației Interetnice. Ne-am propus să aducem (din nou) în vizor importanța ratificării Covenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul).

Discuții cu sens: Coaliția Națională vă invită la 3 evenimente online, desfășurate în cadrul Festivalului Feminist 2021

Coaliția Națională vă invită la 3 evenimente online, desfășurate în cadrul Festivalului Feminist 2021, care are loc în perioada 1-8 martie. Vom continua și în acest an să cerem ratificarea Convenției de la Istanbul. Autoritățile într-o voce au promis ratificarea Convenției pînă la sfîrșitul anului 2019. Proiectul de ratificare chiar urma să fie discutat la ședința Guvernului din 11 decembrie, însă subiectul a dispărut subit de pe ordinea de zi chiar înaintea ședinței. De unde această nouă amînare? De ce se tem autoritățile?. Tema Festivalului Feminist din acest an: „𝑪𝒐𝒏𝒗𝒆𝒏𝒕̧𝒊𝒂 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒔̧𝒊 𝒄𝒐𝒎𝒃𝒂𝒕𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̧𝒆𝒊 𝒊̂𝒎𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒂 𝒇𝒆𝒎𝒆𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̧𝒊 𝒂 𝒗𝒊𝒐𝒍𝒆𝒏𝒕̧𝒆𝒊 𝒅𝒐𝒎𝒆𝒔𝒕𝒊𝒄𝒆 – 𝑽𝑶𝑻𝑨𝑻𝑨̆ 𝒔̦𝒊 𝑹𝑨𝑻𝑰𝑭𝑰𝑪𝑨𝑻𝑨̆”.

Campania Wave Step UP! este implementată pentru al 3-lea an consecutiv de către Coaliția Națională

Pentru cel de-al 3-lea an consecutiv, Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” s-a aliniat campaniei europene @Step Up. Această campanie europeană a Rețelei WAVE aliniază în total peste 30 de țări europene și vizează sporirea eforturilor de oprire a violenței împotriva femeilor, sensibilizarea la această problemă, mobilizarea pe scară largă pentru drepturile femeilor și copiilor de a trăi o viață liberă de violență și protejarea femeilor supraviețuitoare ale violenţă.

Festivalul Feminist 2021 se va desfășura în perioada 1-8 martie, cu o serie de evenimente online și offline

Așa cum a devenit o tradiție, Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” co-organizează Festivalul Feminist și Marșul Solidarității din 8 martie. Vă anunțăm cu bucurie că, în perioada 𝟏-𝟖 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, se va desfășura cea de-a 7-a ediție a Festivalului Feminist, cu o serie de evenimente online și offline.

Coaliția Națională identifică soluții pentru a ajuta femeile din diaspora afectate de violență din partea partenerilor lor

Mai multe reprezentante ale Coaliției Naționale au avut o întrevedere cu Viorica Țâmbalari, o activistă și entuziastă satbilită la Paris.Datorită activității sale vizibile în diaspora din Franța, tot mai multe moldovence aflate acolo, care trec prin violență din partea partenerilor lor, o contactează pentru a-i cere ajutor. S-ar părea că soluția ar fi una simplă - centrele de plasament din localitățile gazdă; din păcate fenomenul violenței față de femei este mult mai complex și necesită o intervenție multilaterală.