07dec2016

Viitori psihologi, studenți ai ULIM, au fost instruiți despre abordarea multidisciplinară a combaterii violenței în familie

Astăzi, 7 decembrie, în cadrul campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” la ULIM, a avut loc lecția publică „Abordarea multidisciplinară în combaterea fenomenului violenței în familie”.
Studenții Facultății de Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială au fost instruiți cu privire la Rolul societății civile în acordarea asistenței victimelor violenței în familie, Rolul poliției în prevenirea și combaterea violenței în familie, Armonizarea cadrului legal la prevederile Convenției de la Istanbul, asistența psihologică și socială a victimelor violenței în familie.  
La eveniment au fost invitați să vorbească Veronica Vition, coordonatoare Coaliția Națională ”Viața fără violență în familie!”, Vladimir Cazacov, reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, Lilia Pascal, reprezentantă a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Svetlana Rusnac, decan al facultății de Psihologie, ULIM și  Svetlana Haraz, lector ULIM.
Un fragment video din discuția cu studenții a Veronicăi Teleucă, coordonatoarea Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie!” îl puteți accesa pe https://www.youtube.com/watch?v=F1DlLsqRQbw Coaliția. Mai multe fotografii de la eveniment puteți vedea în galeria media a Coaliției, (link)
Coalița Națională ”Viața fără violență în familie!” intenționează să organizeze lecții publice și după încheierea Campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

Adaugă comentariu

alta varianta