15iun2022

Răspunsul Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie” din perspectiva organizațiior pentru femei la criza refugiaților din Republica Moldova

Odată cu declanșarea războiului în țara vecină Ucraina, oamenii și autoritățile Republicii Moldova s-au confruntat cu o criza fără precedente. Zilnic, în țara noastră, mii de oamenii care fugeau de război treceau granițele noastre cu speranța de a găsi un loc sigur și liniștit, majoritatea dintre acestea fiind femei și copii.

  

Noi, organizațiile de femei, am fost și suntem împreună pentru a ajuta oamenii care au fugit de război, marea majoritate fiind femei și copii.

Le-am întîlnit la punctele trecere, obosite, speriate, disperate, le-am însoțit acolo unde erau în siguranță și liniștite, le-am oferit o casă chiar și temporară, am vorbit, le-am cuprins, am plîns de durerea lor și am fost puternice pentru ele. Am găsit medicamente, transport, haine și încălțăminte, scutece și absorbante, hrană pentru animale de companie, am pregătit mîncare, am oferit grijă și am fost și psihologi, și asistenți sociali, și șoferi, și prietene și surori pentru că femeile știu cel mai bine cum se simt femeile și de ce au nevoie. Am vorbit cu donatorii care împărtășesc aceleași valori ca și noi, am legat prietenii și am construit parteneriate pentru că comunitatea și susținerea este importantă mai ales atunci când femeile sunt atât de vulnerabile.


Suntem 15 organizații ale Coaliție Naționale “Viața Fără Violență în Familie”, care lucreaza cu refugiații, organizații care adună oameni cu aceleași valori, care împărtășesc aceași atitudine.
Am reușit împreună să ajutăm peste 7000 femei cu copii și am oferit ajutor financiar direct la peste 250 de familii de refugiați. Am organizat activități pentru copii și adolescenți, grupuri de suport psihologic pentru femei și le ajutăm în continuare să obțină o profesie și un loc de muncă.

Pentru a vedeam mai multe detalii ce am făcut în această perioadă, vă invităm să răsfoiți broșura noastră: Răspunsul Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie” din perspectiva organizațiior pentru femei la criza refugiaților din Republica Moldova.

Versiunea în limba română: Răspunsul Coaliției Naționale ”Viața fără violență în familie” din perspectiva organizațiior pentru femei la criza refugiaților din Republica Moldova. | PDF (scribd.com)
English version: The response of the National Coalition “Life without Domestic Violence” to the refugee crisis in the Republic of Moldova from the perspective of the women organizations | PDF | Psychosocial | Refugee (scribd.com)

Adaugă comentariu

alta varianta