22aug2022

Femeile -  resurse motivaționale pentru alte femei. FemCamp ediția II. 

În perioada 17-19 august curent s-a desfășurat FemCamp, ediția a II-a. Motivația pentru desfășurarea celei de-a doua ediții a fost nu doar necesitatea strigentă de odihnă, recuperare și sprijin psiho-social pentru alte femei din organizațiile noastre și cele din Ucraina, dar și fiind motivați de feeedback-ul pe care l-am primit de la participantele prima ediție și despre impactul uimitor pe care l-a avut asupra lor. 

  
A doua ediția s-a desfășurat exact în aceeași locație și au fost trei zile de explorare, cunoaștere, descoperire, acceptare, vindecare și motivare de a rămâne la fel, resurse de calitate pentru femeile care ajută alte femei.
Această ediție a oferit, pentru 13 femei din Republica Moldova și Ucraina, posibilitatea de a învăța lucruri noi pentru ele și despre ele. Au creat comunicări deschise, dialoguri din priviri și conversații târzii despre dureri, traume uitate și ascunse, și au fost alături, simțind fără cuvinte.

 
Ediția doua a FemCamp-ului a fost facilitată de către Tara Konrad, psihoterapeută, terapeută, psiholog de criză, antrenoare pentru pregătirea psihologilor din cadrul Ministerului Situațiilor Excepționale din Ucraina, facilitatoare cu o experiență de peste 25 de ani și pur și simplu o femeie minunată, cea care a reușit să ghideze participantele în vederea obținerii unei stări de resetare și prospețime în gând și acțiune.
 "𝐴𝑖𝑐𝑖 𝑎𝑚 𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑢𝑛 𝑙𝑜𝑐 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟 𝑠̦𝑖 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑡 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑚𝑎̆ 𝑝𝑜𝑡 𝑎𝑥𝑎 𝑝𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑠̦𝑖 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑚𝑒𝑙𝑒. 𝐼̂𝑛 𝑠𝑓𝑎̂𝑟𝑠̦𝑖𝑡 𝑣𝑎̆𝑑 𝑐𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑠𝑒𝑛𝑖𝑛, 𝑑𝑒 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑎 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡 𝑟𝑎̆𝑧𝑏𝑜𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑚 𝑓𝑟𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑐 𝑙𝑎 𝑒𝑙" L.M. /Ucraina
"𝐴𝑖𝑐𝑖 𝑎𝑚 𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑠̦𝑡𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑜 𝑝𝑖𝑒𝑟𝑑𝑢𝑠𝑒𝑚 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑢𝑧𝑎 𝑟𝑎̆𝑧𝑏𝑜𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑒𝑖 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑝𝑖𝑎𝑡̦𝑖. 𝑉𝑎 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑒𝑠𝑐 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑓𝑜𝑟𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑛𝑜𝑖 𝑎𝑐𝑢𝑚𝑢𝑙𝑎𝑡𝑒!" T.R/ Ucraina.
"𝑀𝑎̆ 𝑠𝑖𝑚𝑡 𝑖𝑎𝑟𝑎̆𝑠̦𝑖 𝐸𝑈! 𝐼𝑎𝑢 𝑑𝑒 𝑎𝑖𝑐𝑖 𝑓𝑒𝑟𝑚𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑟𝑒𝑠𝑢𝑟𝑠𝑒 𝑠̦𝑖 𝑛𝑜𝑖 𝑓𝑜𝑟𝑡̦𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎!" A.L. Republica Moldova
În orice activitate pe care o realizăm, formală sau neformală, noi dorim și încercăm de fiecare dată să cream un spațiu pentru toate femeile noastre, inclusiv pentru mamele cu copii. Din acest motiv, avem un buget feminist, bazat pe necesitățile femeilor și finanțăm și participarea mamelor cu copii pentru a nu le exclude din activitățile noastre. Și în a doua ediție de FemCamp am avut și copii, care s-au odihnit, au avut parte de jocuri interactive și socializare. 
Cea de-a doua ediție a fost posibilă datorită susținerii financiare a Coaliția Națională „Viața fără violență” și a partenerilor noștri de la MADRE.