03noe2017

Coaliția Națională a prezentat inițiative de consolidare a abordării multidisplicinare pe cazurile de violență în familie

Pe data de 3 noiembrie 2017 Coaliția Națională a participat la ședința ordinară a Consiliului coordonator interministerial în domeniul prevenirii și combaterii violenţei în familie. În cadrul întrunirii, organizațiile membre ale Coaliției Naționale, alături de reprezentanții UNWomen, au prezentat inițiative de consolidare a abordării multidisplicinare pe cazurile de violență în famile. Ulterior, acestea uremază a fi analizate în detaliat de către reprezentanții Consiliului.
Totodată, un subiect important pe agenda ședinței a fost dedicat Campaniei „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen” și pregătirile pentru desfășurarea acesteia. În acest context reamintim că Campania ce are drept scop promovarea drepturilor fundamentale ale femeilor și protejarea acestora de violența în familie se va desfășura în perioada 25 noiembrie- 10 decembrie curent. 
Consiliul coordonator interministerial în domeniul prevenirii și combaterii violenţei în familie a fost creat în anul 2012 cu scopul de a asigura colaborarea dintre ministere, alte autorităţi administrative centrale și organizații nonguvernamentale cu competenţe în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie. 

Adaugă comentariu

alta varianta