09dec2016

Campania ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” se încheie, progresul continuă


Eroinele pozitive, supraviețuitoarele violenței în familie, au fost și protagonistele încheierii oficiale a Campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care a avut loc astăzi la Guvernul Republicii Moldova.
În cadrul evenimentului au avut loc un panel de discuții cu femeile supraviețuitoare a violenței în familie și panelul ”O nouă abordare în prestarea serviciilor supraviețuitoarelor violenței”, cu privire la experiența organizațiilor, centrelor maternale ”Artemida”, ”Asociația Psihologilor Tighina”, ”Inițiativa Pozitivă, Casa Mărioarei” și ”Promo-LEX”.
La discuții au participat reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, ONG-uri de profil și Mass-media.
Menționăm că în acest an, Campania ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” a fost o foarte intensă și diversă, în cadrul căreia au avut loc cca 100 evenimente - discuții, întruniri de lucru, lecții publice și lansarea unui raport despre costurile violenței, discursuri publice, spectacole, au fost semnate acorduri de colaborare etc.
În această Campanie au participat comunități locale, autoritățile statului, organizații neguvernamentale, organele de poliție și, în premieră, supraviețuitoarele violenței în familie.
Pentru prima dată, în cadrul Campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, aceste femei, numite și ”eroine pozitive”, au avut curajul să vorbească despre experiența lor de viață, despre modul cum au reușit să-și refacă viața, cum reușesc astăzi să ajute și alte femei.
Campania ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” a fost lansată la 25 noiembrie curent și se încheie la 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Aceasta are drept scop promovarea drepturilor fundamentale ale femeilor și protejarea acestora de violența în familie.
Pentru a vedea mai multe fotografii din cadrul evenimentului, accesați galeria noastră media /Galerie foto.
 1. La serviciul nostru, suntem dedicați nu doar excelenței în domeniul nostru, ci și sprijinirii cauzelor sociale și umanitare. Cu mândrie, anunțăm că suntem parteneri activi ai organizațiilor care luptă împotriva violenței de gen, susținând principiul egalității între toate genurile.

  Eroinele pozitive, supraviețuitoarele violenței în familie, au jucat un rol deosebit în încheierea oficială a Campaniei "16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen". Acest eveniment important a avut loc la Guvernul Republicii Moldova, și noi, alături de colegii de la General-Tire.md, ne aliniem ferm cu mesajul acestor femei curajoase.

  În cadrul evenimentului, am participat la un panel de discuții cu femeile care au supraviețuit violenței în familie, oferindu-le sprijinul și ascultând cu empatie experiențele lor. De asemenea, am fost parte a panelului "O nouă abordare în prestarea serviciilor supraviețuitoarelor violenței", alături de organizații precum ”Artemida”, ”Asociația Psihologilor Tighina”, ”Inițiativa Pozitivă, Casa Mărioarei” și ”Promo-LEX”.

  În sprijinul acestor organizații și a eforturilor lor de a aduce schimbări semnificative în viața supraviețuitoarelor violenței, suntem hotărâți să continuăm să promovăm egalitatea și să luptăm împotriva oricărei forme de violență de gen. La General-Tire.md, credem într-un viitor în care toate genurile sunt tratate cu respect și echitate.

  Reply
 2. porn tablet

  Reply

Adaugă comentariu

alta varianta