12dec2021

Prima ediție a Târgului de Crăciun în susținerea femeilor trecute prin violență a adunat zeci de oameni dornici să susțină cauza

Pe data de 12 decembrie a avut loc ediția I a Târgului de Crăciun unde peste 10 femei supraviețuitoare ale violenței și-au expus spre vânzare produsele artizanale – decorații de Crăciu, haine croșetate/împletite, lumânări, felicitări, tablouri pictatate, etc. În susținerea acestor femei, câțiva antreprenori și activiști/ste civici au vândut miere, ciocolată, săpun natural, haine second-hand, obiecte vintage, etc. Aceștia au contribuit cu donații și au achitat o taxă de participare.

Banii colectați din taxa de intrare la eveniment și toate donațiile au fost redirecționate către necesitățile urgente ale Casei Mărioara și spre achitara facturii pentru căldură. Printre cei peste 200 de oaspeți care au ajuns la eveniment s-au numărat reprezentanți ai misiunilor diplomatice, ambasadelor, oameni de cultură, parteneri externi și interni, donatori și oameni simpli care nu au rămas indiferenți de această cauză.

Partea frumoasă a fost susținerea mai multor femei din comunitatea Casei Mărioara care au desfășurat mai multe activități pentru copii și adulți: pictură cu hena pe mână, pictură pe față, și-au scos la vânzare hainele, au ghicit în tarot. La eveniment, ansamblul „Cununița” au încântat vizitatorii cu colinde, iar două voluntare talentate au cântat muzică live. În total, 25000 de lei au fost colectați.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Împotriva Violenței „Casa Mărioarei” cu suportul Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”. Poze de la eveniment AICI.