19feb2022

Coaliția Națională are o nouă componență a Consiliului de Administrare pentru următorii doi ani. În premieră au fost votate două persoane din extern

Pe data de 18 februarie a avut loc ședința Adunării Generale cu participarea membrilor Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”. Este deja o tradiție ca în luna februarie, în fiecare an, să ne revedem, de această dată - online, însă bucuria revederii este aceeași.
În prima parte a ședinței, am tras linia anului 2021 pentru a discuta împreună reușitele, provocările dar și ce am putea îmbunătăți/aduce plus valoare/schimba în anul 2022, pe ce ar trebui să ne concentrăm în mod prioritar în acest an. Am discutat în grupuri despre așteptările și necesitățile membrilor, despre cum putem crea un spațiu incluziv pentru toată lumea - despre accesibilitatea și implicarea membrilor în cadrul Coaliției.
În a doua jumătate a ședinței, fosta președinta a Consiliului de Administrare, Rodica Moraru-Chilimar, a prezentat modificările din Regulamentul intern, un proces lucrativ care a început la ședințele anteriore.
Ședința a continuat cu votarea noului Consiliu de Administrare, în total 7 persoane. În premieră, au fost alese două membre din extern, astfel pentru prima dată Consiliul de Administrare este în format mixt. Cele două membre votate din afara Coaliției sunt Alina Cebotari și Marina Covalciuc. Canditatura acestora au luat cele mai multe voturi din totalul celor 4 candidaturi externe pre-selectate.
Alte cinci candidaturi interne au fost alese în calitate de membre ale Consiliului de Administrare: Rodica Moraru-Chilimar (votată din nou pentru al doilea mandat), Viorica Țîmbalari, Oxana Alistratova (votată pentru al doilea mandat), Oxana Zavidei și Mariana Buruiană.
Felicităm toate membrele alese, le dorim mult spor și activtate profesională interesantă! Consiliul de Administrare este format exclusiv din femei și se aliniază valorilor după care ne conducem:
  • Integritate
  • Feminism
  • Solidaritate
  • Respect
  • Colaborare și parteneriat
______________________________________
Noile membre ale Consiliului de Administare al Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”:
1. Rodica Moraru-Chilimar, Centrul de Asistență și Protecție a Victimelor;
2. Oxana Alistratova, AO „Interaction”;
3. Mariana Buruiană, Centrul de Drept al Femeilor;
5. Viorica Țîmbalari, AO „HELP”;
6. Alina Cebotari, ERIM, Moldova;
7. Marina Covalciuc, LeaderSHE - Young Women Leaders' Academy.
Le mulțumim membrelor Consiliul de Adminstrare care și-au încheiat mandatul, a fost o perioadă plină de provocări și va mulțumim pentru profesionalismul și efortul pe care l-ați depus.