16iul2018

Coaliția Națională a devenit membră a WAVE Networking – rețeaua europeană a organizațiilor pentru femei împotriva violenței

În luna iulie curent, Coaliția Națională „Viața Fără Violență în Familie” s-a alăturat rețelei WAVE, devenind astfel a 5-a organizație \ platformă din Republica Moldova care este membră a acestei rețelei (pe lângă Asociația Împotriva Violenței „Casa Mărioarei”, RCTV Memoria, Centrul de Drept al Femeilor, Centrul de dezvoltare şi susţinere a iniţiativelor cetăţenilor "Resonance").

WAVE (Women against Violence Europe) este singura rețea europeană axată exclusiv pe eliminarea violenței împotriva femeilor și a copiilor. Rețeaua, înființată în 1994 ca rețea informală, iar începând cu 2014 ca și o entitate juridică, cuprinde peste 100 de organizații din 46 de țări europene și urmărește să promoveze drepturile  omului în general și să prevină violența împotriva femeilor și a copiilor. Rețeaua WAVE promovează egalitatea de gen prin eliminarea tuturor formelor de violență față de femei.WAVE s-a alăturat obiectivelor Organizației Națiunilor Unite, subliniind importanța eforturilor de a pune capăt tuturor formelor de violență împotriva femeilor și copiilor în aliniere cu Convenția de la Instanvul, Declarația de la Viena, Declarația privind violența împotriva femeilor, Platforma de acțiune de la Beijing și toate celelalte documente conexe.

De menționat că, membrii rețelei servesc drept sursă de informare despre violența împotriva femeilor și copiilor din țările lor gazdă, facilitând schimbul de idei și diseminarea informațiilor în întreaga Europă. Mulți membri participă la activitățile și proiectele WAVE, inclusiv la Conferința anuală WAVE, servind ca surse expert de informații primare pentru țările lor în domeniul violenței împotriva femeilor.

Rețeaua WAVE are de asemenea un consiliu cu 7 membri. Consiliul de administrație este ales din doi în doi ani, iar actualul consiliu WAVE a fost ales de membrii consiliului consultativ în octombrie 2017.

Adaugă comentariu

alta varianta