23apr2018

Organizațiile CN se arată împotriva modificării prevederilor Convenției de la Istanbul

Organizațiile Coaliției Naționale semnează scrisoarea comunității WAVE Network- document prin care semnatarii își exprimă șocul și îngrijorarea față de inițiativa ONG-urilor din 9 țări care solicită modificarea textului Convenției de la Istanbul prin înlocuirea termenilor „gen”, „egalitatea de gen” cu termeni „femei și bărbați”, „egalitatea între femei și bărbați”.

Astfel, scrisoarea a fost expediată astăzi către Secretarul General al CE, fiind susținută în total de 1166 organizații din 42 de state membre ale Consiliului Europei. Coaliția Națională, de rând cu alte organizații, recunoaște Convenția de la Istanbul ca fiind cel mai cuprinzător instrument de combatere a violenței bazate pe gen împotriva femeilor și a violenței domestice.

Toate aceste acțiuni sunt întreprinse în contextul ultimilor tendințe în unele state de a trata Convenția de la Istanbul ca fiind un document care nu poate fi ratificat odată ce generează dezbinări în societate privind rolurile de gen și egalitatea de gen și se referă la anumite obligații ale statului legate de identitatea de gen și orientarea sexuală – o abordare și înțelegere totalmente eronată a prevederilor Convenției.

Coaliția Națională susține și se alătură acestei inițiative de răspuns a rețelei WAVE exprimându-și dezacodul față de scrisoarea controversată a celor 333 de ONG-uri a 9 țări membre ale Consiliului Europei.

WAVE Network - Reteaua Europeană a organizațiilor din domeniul prevenirii violenței față de femei - reunește mai mult de 100 de organizații și platforme.


DESCĂRCAȚI SCRISOARE AICI:
wave-letter-to-sec.-gen-of-coe-thorbjorn-jagland-1.pdf

Adaugă comentariu

alta varianta