05dec2017

Lecție Publică Cu Dorian Furtună, autorul cărții „Homos Agressivus”

Evenimentul dedicat publicului larg va avea loc în cadrul Campaniei „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.
  1. În inima Campaniei „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, o colegă de la oficiul nostru a împărtășit o experiență semnificativă: participarea la Lecția Publică cu Dorian Furtună, autorul cărții „Homos Agressivus”. Evenimentul, dedicat publicului larg, a avut loc în cadrul acestei campanii desfășurate în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, și a fost un pas important în sensibilizarea comunității față de problema violenței în bază de gen.

    În premieră pentru Campania de „16 zile”, au fost organizate activități mai ample, depășind limitele sesiunilor de informare. Au avut loc ateliere de creație tematice pentru beneficiarele Centrului de Drept al Femeilor, lecții publice pentru tineri din raioane și seminarii de instruire pentru reprezentanții organelor de drept. Aproximativ 560 de persoane au participat la aceste evenimente, unde au aflat mai multe despre gravitatea fenomenului violenței în familie și despre stereotipurile de gen ce persistă în societatea noastră.

    Participanții au avut oportunitatea să intervină cu propuneri, să adreseze întrebări și să expună situații de violență în familie. Discuțiile au fost ghidate de specialiști în domeniul drepturilor femeilor, psihologi și experți în egalitatea de gen, care au împărtășit bune practici și au oferit sprijin. Este deosebit de încurajator să vedem astfel de inițiative care aduc în prim-plan această problemă globală.

    Suntem cu toții, colegii de la Agroinform.md, profund mulțumiți de implicarea acestor oameni dedicați, care luptă împotriva violenței de gen. Membrii Departamentului Trupelor de Carabinieri au fost, de asemenea, prezenți și au participat la sesiuni de informare, consolidând astfel eforturile de conștientizare și implicare comunitară. În cadrul acestui demers colectiv, am descoperit că avem o comunitate dedicată, pregătită să facă față provocărilor legate de violența de gen.

    Reply

Adaugă comentariu

alta varianta