20noe2017

Campania „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete” a fost lansată în cadrul concertului de muzică clasică a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

În fiecare an în toată lumea se defășoară campania „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete” cu scopul de a sensibiliza publicul larg privind fenomenul. În rând cu alte țări, Republica Moldova se alătură acestei campanii care în acest an a fost lansată în cadrul unui concert de muzică clasică a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Concertul, condus de directorul artistic și prim-dirijorul Mihail Agafița, a avut loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, pe 24 noiembrie.

Concertul de muzică clasică a fost unul de solidaritate pentru femeile și fetele care sunt amenințate de violență, suferă de violență sau au fost supuse acesteia în trecut. Evenimentul muzical a întrunit autorități, dimplomați, reprezentanți ai societății civile și simpli cetățeni. De asemenea, la eveniment a fost lansată o campanie online de colectare de fonduri pentru Maria Scorodinschi - supraviețuitoare a violenței în familie care astăzi are un singur vis - de a procura o casă pentru cei trei copii ai săi. Puteți dona pentru Maia aici. 


 

Adaugă comentariu

alta varianta