06sep2022

Ce am reușit prin bursele jurnalistice?

Războiul a demonstrat odată în plus rolul crucial pe care-l are mass-mediei. Tocmai, din acest motiv, anume în situații de război, cînd se vorbște mai puțin de lucruri sociale importante, noi ne-am propus să susținem instituțiile de presă să spună cu voce tare lucruri care sunt spuse în șoaptă, mai cu seamă pe subiecte legate de război și femei. La începutul lunii martie curent, Coaliția Națională "Viață fără Violență" a lansat în premieră burse jurnalistice pentru trei redacții și portaluri media. Bursierii au fost Moldova.org, Oameni și Kilometri și NewsMaker.md. Datorită profesionalismul și dăruirii jurnaliștilor am reușit să facem auzite organizațiile de femei care s-au implicat în gestionarea crizei refugiaților, am reușit să sensibilizăm autoritățile despre rolul și soarta asistentelor sociale care în mare parte sunt femei, care au un salariu mic, dar o încărcătură emoțională mare, am reușit să vorbim despre eroinele din prima linie care rămîn invizibile, dar și despre alte probleme ascunse pe care le aduce războiul. 

 
Vă invităm cu drag să lecturați materialele realizate de jurnaliștilor bursieri ai Coaliției Naționale "Viața fără Violență".
Mulțumim mult redacțiilor care au reușit atît de bine să spună aceste povești minunate.
Totodată, mulțumim finanțatorilor noștri OAK Foundation, datorită cărora am reușit să oferim aceste burse.
Credem cu certitudine că investind și susținînd jurnaliștii să vorbească despre subiecte sensibile și mai puțin discutate, putem contribui la o societate sigură, fără violență, în care drepturile femeilor și copiilor sunt protejate și respectate.