13sep2021

Coaliția Națională vă invită la o discuție publică despre mișcarea pentru drepturile femeilor din Rusia

În ultimii ani, în Rusia a crescut o mișcare de solidaritate incredibilă. Tot mai multe persoane publice, influenceri/e, interprete/ți, jurnaliste/ști, laolaltă cu organizațiile pentru femei, luptă deschis pentru legea violenței în familie. Unele cazuri sonore de violență sexuală (cazul surorilor Haciaturian) și alte cazuri dure de violență în familie au mobilizat sute de oameni să iasă în stradă, în mai multe orașe din Rusia.
Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” vă invită la o discuție publică, în format online, cu două invitate deosebite și notorii, din Rusia, pentru a vorbi despre mișcarea pentru drepturile femeilor și situația actuală a fetelor și femeilor din Rusia, prin prisma fenomenului violenței în familie.
Invitate:
Mari Davtian - avocată, directoarea Centrului pentru protecția victimelor violenței domestice din cadrul Consorțiului ONG-urilor pentru femei. Co-autoare al proiectului de lege federală „Prevenirea violenței domestice”. Membră a Consiliului de coordonare pentru implementarea Strategiei naționale de acțiune în interesul femeilor sub guvernul Federației Ruse. S-a specializat în protejarea drepturilor victimelor discriminării de gen din 2008.
Marina Pisklakova-Parker - directoarea Centrului de Resurse „Anna” din Moscova, este activistă și autoare rusă pentru drepturile femeilor. Ea este prima persoană care a înființat, în 1993, un centru de criză pentru femei pentru a ajuta victimele violenței în familie din Rusia. Ea s-a confruntat cu opoziții, cum ar fi acuzarea de probleme agravante, așa cum este evident în primul ei caz când poliția l-a sfătuit pe un agresor să-și bată soția în liniște.
În 1997, Marina Pisklakova-Parker a început un program de instruire a avocaților în tratarea cazurilor de abuz. Ea a făcut, de asemenea, lobby pentru o legislație care să recunoască aspectele violenței în familie, cum ar fi prin controlul economic, violența psihologică și violența sexuală conjugală. Centrul „Anna” are peste 40 de sucursale în toată Rusia. Organizația colaborează cu peste 150 de organizații pentru a combate violența în bază de gen.
Moderatoare: Veronica Teleucă, coordonatoarea Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”
? dаta: joi, 16 septembrie, ora 17:00
? Limba de comunicare [RU]
Evenimentul va avea loc pe ZOOM și LIVE pe pagina de Facebook a Coaliței.
Vă așteptăm!