16noe2020

Coaliția Națională te invită la ateliere despre feminism și poveștile care vindecă

Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” invită doritoarele și doritorii să participe ONLINE la două ateliere cu vorbitoare extraordinare din Moldova și România.
1️⃣ Primul atelier va avea loc pe 18 noiembrie, 14:00-16:00, subiect: FEMINISM, CUNOAȘTERE DE SINE, VALORI ȘI REPERE ISTORICE.
? Vorbitoare: Diana Neaga, președinta Centrului FILIA din România și Alina Cebotari, activistă în domeniul drepturilor femeilor, Moldova. Diana Neaga va vorbi despre feminism, anti-gender, gender backlash și în contextul actual, zona de institutionalizare și profesionalizare a studiilor de gen.

Coaliția Națională te invită la ateliere despre feminism și poveștile care vindecă

2️⃣ Al doilea atelier, 19 noiembrie, 12:00-14:00, subiect: #POVEȘTILEVINDECĂ. DE CE ȘI CUM SCRIEM ISTORII UMANE DESPRE FEMEILE CARE AU TRECUT PRIN VIOLENȚĂ.
? Vorbitoare: Oana Sandu, reporteră Decât o Revistă, România și Camelia Proca, A.L.E.G., România. Oana Sandu va povesti despre cât de mult contează ca jurnaliștii să fie specializați pe subiecte sociale și cum pot crea o comunitate în jurul subiectului violenței în familie. Camelia Proca de la ALEG se va referi la impactul povestilor #SiEuReusesc asupra furnizării de servicii de către A.L.E.G., provocările întâmpinate în colectarea de povești și impactul povestilor asupra femeilor care le spun: efectul terapeutic, de solidarizare, dar și riscurile legate de expunere, nevoia de a pregăti beneficiarele pentru publicarea poveștii.

Aceste ateliere vor avea traducere în limba rusă și se desfășoară în cadrul Ședinței Adunării Generale a Coaliției Naționale care va avea pe 18-19 noiembrie 2020. Pentru a prinde aceste sesiuni LIVE, urmăriți pagina de Facebook a Coaliției Naționale.