09apr2021

Coaliția Națională a lansat Fondul de Suport întru susținerea esențială a femeilor și copiilor care au trecut prin violență

Pe data de 5 aprilie, în cadrul unei ședințe interne, am lansat Fondul de suport care face parte din Programul de Granturi ale Coaliției Naționale. Membrii și membrele noastre au discutat despre repartizarea resurselor financiare din acest fond pentru a putea oferi susținerea esențială pentru femei și copiii care au trecut prin violență și sunt la începutul unui drum anevoios de libertate.

Pe lângă activitățile de bază, în cadrul programului de granturi, Coaliția Națională oferă trei tipuri de finanțare: (1) fondul de urgență pentru organizații și femeile victime și supreviețuitoare și copiii acestora; (2) fondul de suport pentru membrii și membrele organizațiilor care trec prin situații dificile de viață și (3) granturi participative.

Suportul din Fondul de urgență a fost îndeosebi de important în perioada declanșării pandemiei, dar continuă să fie și acum. O bună parte din femeile care se adresează către organizațiille Coaliției sunt la limita sărăciei, care s-a adîncit și mai mult în perioada de pandemie. Multe din ele și-au pierdut locurile de muncă, nu și-au putut plăti chiria și serviciile comunale sau cele mai esențiale produse alimentare și de igienă, au avut cheltuieli suplimentare legate de regimul online de studii, etc. O parte din femeile noastre au avut nevoie de medicamente și suport psihologic.În anul 2020, pe lîngă serviciile specializate de suport, am oferit ajutor umanitar de urgență la peste 400 de femei și copiii acestora. Am achitat chirii si servicii comunale, servicii de internet și cartele telefonice, am procurat medicamente, produse alimentare și de igienă, ustensile pentru mici afaceri și chiar și o casă.

Totodată, am ajutat și organizațiile noastre să-și ajusteze munca la noile realități, am procurat produse COVID-19, am instalat sisteme de securitate, terenuri de joacă, sisteme de conexiune la internet pentru învățămîntul online al copiilor din centrele de palsament, am procurat echipamente si realizat reparații.

În acest sens, suntem în căutarea partenerilor care ne vor susține în această cauză și s-ar implica. Facem apel deschis către oricine și-ar dori să se implice! Contactați-ne pe adresa de email: ???????????.????????@?????.??? pentru a începe o discuție cu noi. Lucrurile bune se fac împreună!