10mai2021

Te invităm la o discuție publică despre reziliența mișcării pentru drepturile femeilor și Convenției de la Istanbul

Coaliția Națională te invită la un dialog public. Discutăm despre Convenția de la Istanbul, în diferite contexte și circumstanțe și, discursul general în jurul acesteia, este tot mai divers. Ne dorim să avem o imagine și mai largă și să reflectăm împreună, mai profund cum se dezvoltă mișcarea pentru drepturile femeilor și care este influența Convenției de la Istanbul asupra dezvoltării acesteia la nivel local, național și regional.
Vom avea două invitate deosebite, cu o expertiză bogată în spate în dezvoltarea mișcărilor și organizațiilor pentru femei și vom lua ca reper experiența Austriei - un studiu de caz comparativ atât de valoros, și Kazahstan - țara care încă nu a ratificat Convenția, deși în 2019 guvernul a anunțat public dorința de a o ratifica (similar ca în Moldova).
Faceți cunoștință cu vorbitoarele:
? Almut Rochowanski este o activistă și consultantă independentă, care a lucrat timp de 20 de ani cu activiștii/ele și organizații din fosta Uniune Sovietică, inclusiv în regiunea Caucazului de Nord al Rusiei , Ucraina, Asia Centrală, Moldova (în 2019) și Georgia.
? Leila Zuleiha Mahmudova este o organizatoare de proiecte feministe din Asia Centrală și expertă în gender, cu nouă ani de activism și trei ani în consultanță și consiliere profesională pentru organizațiile non-profit locale, întreprinderi sociale, organizații internaționale și instituții financiare precum Serviciul de Informare pentru Tineret din Kazahstan, Young Feminist Fond Frida, ONU Femei, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Din 2018 este co-fondatoare a inițiativei feministe FemAgora din Asia Centrală.
Evenimentul va fi moderat de Veronica Teleucă, coordonatoarea Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”.
????: ?? ???, ??? ??:??, ???? ?? ???? ?̦? ?????? ?? ???????? ? ??????̦??? ???̦??????.
??????̦?? ?? ???? ??? ?̂? ????? ????̆, ????? ?? ?????????? ????????????̆ ?????? ?????????? ?????????????.
Speakere: