01mar2021

Campania Wave Step UP! este implementată pentru al 3-lea an consecutiv de către Coaliția Națională

Pentru cel de-al 3-lea an consecutiv, Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” se aliniază campaniei europene @WAVE Step Up!. Această campanie europeană a Rețelei WAVE aliniază în total peste 30 de țări europene și vizează sporirea eforturilor de oprire a violenței împotriva femeilor, sensibilizarea la această problemă, mobilizarea pe scară largă pentru drepturile femeilor și copiilor de a trăi o viață liberă de violență și protejarea femeilor supraviețuitoare ale violenţă.

Campania se conduce după următoarele principii:
1. Presiunea publică va crea schimbări;
2. Oamenii sunt mai puternici împreună. Trebuie să ne mobilizăm, să organizăm și să construim comunități capabile să stea împreună și să solicite schimbări;
3. Cunoașterea și educația sunt prioritare și necesare. Accesul gratuit la informații este esențial pentru schimbarea stereotipurilor;
4. În Europa, Convenția de la Istanbul este cel mai puternic instrument juridic în mâinile noastre; punerea sa în aplicare este un pas crucial către încetarea violenței împotriva femeilor.

 
În cadrul anului 2021, campania va fi activă în anumite perioade ale anului, prin diverse activități lansate la unison în țările europene: în periada Zilei Internaționale a Femeilor, În săptămâna Tinerilor, în Săptămâna Păcii și în perioada a 16 zilei împotriva violenței față de femei.

WAVE Network este o rețea europeană de organizații feministe ce pune accent pe eliminarea violenței împotriva femeilor și copiilor. Înființată în 1994, în prezent este formată din peste 150 de organizații membre, printre care și Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie”.