09ian2017

Comisia ONU aduce Inegalitatea de gen în vizorul întregii lumi

Timp de două săptămâni, în perioada 14- 23 martie 2016, Comisia ONU privind statutul femeilor a îndrteptat privirile Orgnizației Națiunilor Unite și a guvernelor din întreaga lume asupra problemelor femeilor și fetelor afectate de inegalitatea de gen.
Societatea civilă din întreaga lume organizează diverse acțiuni pentru a atrage atenția guvernelor din țările care le reprezintă să adopte măsuri cât mai urgente și eficiente pentru a preveni și stopa violența față de femei și fete și pentru a promova egalitatea de gen.
Principalele teme ale acestui an sunt "Emanciparea femeilor, o condiție pentru dezvoltarea sustenabilă” și "Eliminarea și prevenirea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și a fetelor”. La sesiune au participat reprezentanții statelor membre, entităților ONU și organizațiile non - guvernamentale acreditate (ONG-uri) din toate regiunile lumii.
Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie”  a fost reprezentată de Angelina Zaporojan - Pîrgari, Președinta Centrului de Drept al Femeilor, Lilia Potîng, Jurista Asociației Promo-LEX și Ana Revenco, Președinta Centrului Internațional La Strada International.

Adaugă comentariu

alta varianta