19iul2021

Echipa de la „Linia Roșie” a devenit mai pregătită pentru activitățile de viitor. Coaliția Națională a instruit voluntarele în specificul consilierii la telefon

În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu activista și managera de la „Linia Roșie”, Viorica Țâmbalari, voluntarele de la „Linia Roșie” au fost instruite, în luna iulie curent, de către experta Centrului Internațional „La Strada”, Liliana Istrate-Burciu, în câteva sesiuni tematice.

În prima sesiune, echipa formată din 4 membre a fost introdusă în subiectul violenței în familie, familiarizate cu noțiunile generale și profilul psiho-social al femeilor trecute prin violență. Aici voluntarele au făcut exerciții practice pentru o mai bună înțelegere a comportamentului victimelor violenței în familie și de ce unele femei apelează atât de greu după ajutor.  

 

Cea de-a doua sesiune a fost dedicată protocoalelor de consiliere, de recepționarea apelurilor și etapele consilierii. Ultima sesiune a venit cu o informație mai tehnică legată de managementul de caz, înregistrarea, evidența și stabilirea procedurii de redirecționare către alte servicii, organizarea intervențiilor, înregistrarea apelurilor, registrul de evidență, baza de date și ghidul de referință.

 

Aceste sesiuni au fost asigurate de Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie”, cu suportul OAK Foundation. În cadrul acestui parteneriat, în curând, se vor desfășura și alte sesiuni pentru grupul de suport al femeilor din diapsora franceză, ședințe facilitate de psihologii/psihologele Coaliției Naționale.

Serviciul „Linia Roșie” a fost creat pentru fetele și femeile din diaspora franceză care se află în risc de abuz. Serviciul a apărut ca o necesitate acută întrucât tot mai multe moldovence aflate în Franța, care trec prin violență din partea partenerilor lor, o contactează pe Viorica Țâmbalari pentru a-i cere ajutor. Astfel, în urma parteneriatului comun „Linia Roșie” și-a început activitatea începând cu 8 martie 2021. Noi reamintim că, femeile de peste hotarele Moldovei, care trec prin violență, pot suna la numărul: ☎️ +373 22 24 0624 sau să scrie pe pagina de facebook Telefonul de Incredere pentru Femei 0 8008 8008,? SKYPE număr 080088008 sau ?email: trustline@lastrada.md