29iul2019

„Cade una, cădem toate”. Protest pașnic, la Chișinău, după tragedia din Caracal

Mai multe persoane s-au adunat duminică, 28 iulie 2019, în fața Ambasadei României la Chișinău, în semn de solidaritate cu evenimentele din România pe fundalul crimei din Caracal, unde o adolescentă de 15 ani ar fi fost sechestrată și omorâtă. Prin această manifestație, participanții au vrut să comemoreze toate femeile, copiii, fetele care sunt omorâte.

 

Participantii au purtat pancarte, au adus flori si au aprins lumînări, comemorând astfel cele două tinere omorîte cu bestialitate la Caracal, dar și pe toate femeile, victime ale violenței domestice. „Trebuie să ne solidarizăm și noi, pentru că suntem femei, avem copii și ne temem de ziua de mâine', a declarat una dintre participante la aceasta actiune. „Si la noi femeile mor, fie ca urmare a violentei, fie ca urmare a vatamarilor corporale grave. Este important sa fim împreună în aceste momente”, a declarat coordonatoarea Coalitiei "Viata fara violenta", Veronica Teleuca.


 
Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.


Sursa: www.bzi.ro