30apr2022

Școală Internațională de Vară “Gen și instabilitate”

Școală Internațională de Vară “Gen și instabilitate” va avea loc în Republica Moldova în perioada 10-24 iulie 2022. Aceasta este organizată de către Centrul Ivanovo pentru Studii de gen din Federația Rusă, în parteneriat cu Coaliția Națională "Viața fără Violență în Familie" și Universitatea de Stat din Moldova.

Mai avem cîteva locuri libere pentru prima săptămînă din cadrul școlii, iar doritorii sunt rugați să trimită un e-mail către: office@sdvmd.net pînă la 7 iulie data de 2022.


Școala de vară se va concentra pe două subiecte de bază: 

  • violența de gen în timpul războiului
  • instabilitate

Războiul Federației Ruse în Ucraina a schimbat viața a milioane de oameni și în special a femeilor și copiilor în câteva minute. Femeile devin victime ale violenței bazate pe gen și chiar ale crimelor de război. Programul include mai multe subiecte legate de gen și război, precum: 

  • de ce este dificil să strângi dovezi despre crimele de război bazate pe gen
  • războiul și traficul de ființe
  • justiția tranzițională

Public țintă: cercetători, profesori, studenți absolvenți, studenți, activiști ai societății civile, organizații de femei și sindicate (20-25 de participanți).

Obiective:

  • să ofere participanților o privire de ansamblu asupra abordărilor feministe ale teoriei instabilității;
  • să discutăm despre formele existente și noi de cooperare între mediul academic, ONG și sindicate pentru a ne mobiliza în fața crizelor actuale și care se profilează;
  • să decidem cum putem aborda acest moment de extremă instabilitate, care există și în mediul academic, și să-l transformăm într-un moment de incluziune în care instituțiile societății civile vor avea spațiu pentru ca diverse voci subalterne să fie auzite.

Este important de menționat că în cadrul Școlii vor avea în calitate de speakeri profesori cu experiență internațională, lectori ai universităților din Elveția, Suedia, Portugalia, India etc.

Prelegerile vor avea loc de luni până vineri, de la 9.30 la 15.30-16.00. În weekend se vor organizeaza excursii la obiectivele istorice și culturale ale Republicii Moldova care vor permite familiarizarea cu cultura și istoria țării noastre. 
Locul școlii de vară: prima săptămână – hotel universitar la Chișinău, a doua săptămână – în celebra regiune agroturistică Orheiul Vechi.
Limba de lucru: rusă și engleză
Termenul limită pentru aplicare: 7 iulie 2022.
Dacă doriți să participați la Școala de vară, vă rugăm să trimită un e-mail către: icgs@inbox.ru cu răspunsul la aceste întrebări: 
Name
Country, region and city

Contacts:

E-mail:

Тel:

Skype:

Signal:

Telegramm:

Place of work, name of organization

Specialization (Human rights, ecology, education, etc)

Website and social networks of applicant

Did you visit international summer schools before?

Why do you apply to this summer school?

Your level of English

Do you plan to find the financing for your participation independently?

Formularul urmează a fi expediat către: icgs@inbox.ru
Participanții care vor finaliza cursul cu succes vor primi certificate.