17mai2022

Consiliul de Administrare a Rețelei Europene WAVE

Veronica Teleucă, coordonatoarea Coaliției Naționale "Viața fără Violență în Familie", a participat în perioada 9-13 mai la ședința Consiliului de Administrare a Rețelei Europene WAVE și Consiliului Consultativ, din care face parte Asociațai Împotriva Violenței "Casa Mărioarei", reprezentată de președinta asociației, doamna Elena Burcă. 

 
În prima zi, reprezentantele organizațiilor membre au discutat despre cele mai urgente probleme legate de război și ce poate face WAVE ca rețea pentru a ajuta aceste organizații, despre militarizare și schimbarea atenției inclusiv din punct de vedere financiar pe aceste priorități, despre crearea unui spațiu sigur pentru femeile activiste care au fugit din țările lor din cauza unor regimuri autoritare, problemele legate de custodia copilului în cazurile de divorț legate de violență, etc.
Sesiunea "Suntem împreună în vremuri de criză" a fost facilitată de către Veronica Teleuca, care a povestit despre necesitățile și provocările cu care se confruntă organizațiile feministe în perioadă de criză din regiune.
Echipa Secretariatului WAVE a prezentat proiectele curente și viitoare, raportul de activitate 2021. Membrele Consiliului și consiliului consultativ au lucrat împreună la dezvoltarea unui nou Plan Strategic WAVE; obiectivele și prioritățile WAVE pentru următorii ani; definirea rolurilor și a mandatului grupurilor de lucru.
Iar ultima zi a fost dedicată în totalitate priorități propuse pentru WAVE în următorii 2 ani, precum și identificarea zonele în care membrii Rețelei au nevoie cel mai mult de sprijin.
În marja acestor evenimente, reprezentantele au vizitat Centrul de Intervenție a Abuzului Domestic din Viena/Domestic Abuse Intervention Centre, Vienna/, unde au avut o întrevede cu directoarea centrului, Rosa Logar, o militantă pentru drepturile femeilor cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul violenței în familie.
_____________________________
Amintim că, WAVE (Women against Violence Euro-pe) este singura rețea europeană axată exclusiv pe eliminarea violenței împotriva femeilor și a copiilor. Rețeaua cuprinde 150 de organizații din 46 de țări europene. Noi, Coaliția, suntem membri ai WAVE din iulie 2018, iar Veronica Teleucă este membră a Consiliului de Administrare din 2021.