Termeni de referință pentru selectarea membrilor Consiliului de Administrare al  Coaliției Naționale „Viața fără Violență”  

Termeni de referință pentru selectarea membrilor Consiliului de Administrare al  Coaliției Naționale „Viața fără Violență”  

Concurs pentru selectarea membrilor Consiliului de Administrare al Coaliției Naționale „ Viața fără Violență” Coaliția Națională „Viața fără Violență” este în căutarea de noi membri/e pentru Consiliul de Administrare. Coaliția Națională este o rețea națională formată din 21 de organizații profesioniste conduse de femei care lucrează în domeniul prevenirii și combaterii violenței față de fete și femei prin oferirea de servicii specializate femeilor și copiilor victime ale violenței , mobilizare și sensibilizare comunitară, împuternicir ea și sprijini rea supraviețuitoarelor violenței , dezvoltarea, îmbunătățir ea și monitoriz area politicilor publice și a legislației. Coaliţia Naţională are următoarea structură: Adunarea Generală formată din organizațiile membre; Consiliul de administrare, format din 5 membre, reprezentante ale organizațiilor și persoane externe Directoarea și echipa de management. Misiunea noastră este să contribuim la o viață fără violență, și lucrăm în acest sens prin următoarele activități: Promovarea drepturilor ș i intereselor femeilor pe larg și în particular a victimelor violenței față de femei și violenței în familie; Îmbunătățirea cadrului normativ și advocacy, etc. Susținerea și oferirea serviciilor de urgență și pe termen lung; Dezvoltarea și susținerea inițiativelor de educare și sensibilizare a publicului în domeniul egalității de gen, violenței față de femei și violenței în familie; Oferirea de expertiză și consultanță, elaborarea proiectelor de cercetare, de formare a specialiștilor, etc. Susținerea membrilor Coaliției și a altor organizații/grupuri de inițiativă/persoane active în domeniul prevenirii și combaterii violenței prin instruire, asistență tehnică, consolidare de capacități, dezvoltare de parteneriate, etc. Activitatea în Consiliul de Administrare este una de voluntariat, iar ședințele de lucru ale acestuia se desfășoară cu titlu gratuit. Asociația nu remunerează activitatea membrilor Consiliului, cu excepția costurilor de călătorie sau deplasări în interesele Asociației. Mandatul membrilor Consiliului este de 2 ani și nu pot deține mai mult de 2 (două) mandate consecutive. Vezi în continuare Termenii de referință.