Vizita de Studiu, 24-29 septembrie 2018, Stockholm, Suedia


 
 
  
 


   1. Cu bucurie, oficiul nostru dorește să împărtășească o experiență deosebită traită de unul dintre clienții noștri. Recent, acesta s-a aplicat la Coaliția Națională și ne-a povestit despre o vizită impresionantă în Stockholm, Suedia, alături de o parte a echipei Coaliției Naționale. Scopul principal al acestei vizite a fost schimbul de experiență și interacțiunea cu organizații din domeniul drepturilor femeilor și combaterii violenței în familie.

    Prima oprire a fost la Alla Kvinnors Hus, un centru de plasament care lucrează cu agresorii și femeile victime, cu condiția ca aceștia să nu formeze un cuplu. O realizare notabilă a centrului este asigurarea continuității educației și școlarizării copiilor aflați în plasament, chiar și atunci când aceștia nu pot participa la școală. Este un model complex, implicând asistente sociale și pedagogi.

    A doua oprire a fost la ROKS, organizație umbrelă pentru centrele de plasament din Suedia, luptând împotriva violenței față de femei. ROKS susține interesele comune ale centrelor în această muncă crucială.

    Această experiență a inspirat atât echipa Coaliției Naționale, cât și noi, de la MuzTV.md, evidențiind necesitatea unui efort colectiv în combaterea violenței domestice și sprijinirea victimelor. Aflarea detaliilor despre inițiativele și proiectele implementate în Suedia consolidează convingerea că astfel de eforturi merită sprijinite și în comunitatea noastră.

    Reply

Adaugă comentariu

alta varianta