02oct2017

Centrul de ajutor social al femeii și familiei „Stimul” organizează masa rotundă cu subiectul: „Cât valorează violența în familie?"

În perioada actuală, fiecare a treia femeie, într-o măsură sau alta, suferă de violență fizică și psihică din partea soțului ei, într-o situație de relații apropiate. În fiecare oră în lume, moare o femeie în mâinile unui tiran. Deoarece violența domestică este un proces, nu un eveniment separat, treptat, psihicul unei femei începe să se deformeze. O femeie se simte tot mai neputincioasă în situația actuală și în viața în general.

  

Soluționarea integrală a acestei probleme este posibilă numai cu participarea structurilor de stat și a organizațiilor publice, care prin activitățile lor, se confruntă direct cu cazuri de violență în familie. Prevenirea violenței în familie este asociată, pe de o parte, cu schimbarea opiniei publice față de problema violenței domestice și cu implementarea programelor preventive și a activităților de informare, pe de altă parte, este vorba de acordarea de asistență în timpul crizelor de către specialiști calificați în centre de asistență.

Pe parcursul ședinței vor fi abordate următoarele aspecte:

• Necesitatea de a proteja și sprijini femeile afectate de violența domestică (în centrul de zi);

• Instrumente eficiente în domeniul combaterii violenței în familie;

• O abordare integrată de soluționare a problemei violenței domestice la nivel local.


Întâlnirea va avea loc pe 3 octombrie 2017, ora 10.00-12.00, orașul Ocnița.

 

Organizațiile interesate sunt rugate să confirme participarea la telefonul: + 373 695 384 96 sau pe adresa electronică: moldovastimul@inbox.ru sau contactați-ne pe pagina de FACEBOOK

Adaugă comentariu

alta varianta