04noe2022

Continuăm să fim alături de fetele și femeile noastre prin tot ceea ce facem

În perioada 1-3 noiembrie 2022 s-a desfășurat cea de-a patra ediție de FemCamp. În această ediție am continuat tradiția de a desfășura acest FemCamp în format mixt, astfel am avut șapte participante din Ucraina și opt din Republica Moldova.

 

Sesiunile au fost facilitate de minunata expertă și prietena Coaliției, Tara Konrad, psihoterapeută, terapeută, psiholog de criză, antrenoare pentru pregătirea psihologilor din cadrul Ministerului Situațiilor Excepționale din Ucraina, facilitatoare cu o experiență de peste 25 de ani și pur și simplu o femeie minunată, cea care a reușit să ghideze participantele în vederea obținerii unei stări de resetare și prospețime în gând și acțiune.


Ce este un FemCamp?

  • o pauză de la viața cotidiană, femeile sunt încurajate să lase toate preocupările, grijile, rapoartele și să fie "aici și acum", să poată să se “angajeze” aceste trei zile cu toată implicarea și tot focusul;
  • este o posibilitate faină de a te conecta cu un grup nou de femei față de la care nu ai nici o așteptare, dar în care ulterior vei găsi sprijini și emapatie;
  • un experiment, unde ai posibilitatea să fie TU, fără "trebuie", nu se poate, nu-mi permit, ce o să spună societatea, nu e pentru vîrsta mea etc., la FemCamp totul e posibil;
  • este un program intens de învățare, despre cum să-ți controlezi emoțiile; cum să-ți protejeze spațiul personal; cum să-ți cunoști propriul corp etc.
  • ocazia de a descoperi locuri noi și de a te deschide emoțional și relaxa mental pentru a cuprinde noile perspective care sunt oferite;
  • un angajament față de tine însuți, de a te lăsa schimbată și de a-ți oferi timp pentru a interioriza procesul în care te-ai angajat.
     Un FemCamp este locul unde te simți Tu, unde ai tot timpul din lume doar pentru tine și din care ieși plină de energie, forțe și cunoștințe noi și dorința de a cuceri munți.

Trei zile în care participantele au învățat și s-au relaxat.

Principala temă a fost grija de sine, ori, femeile încă de pe timpuri și pînă în prezent sunt cele care uită de sine pentru a se dedica celor din jur. Participantele au învățat mai multe despre resursele personale și de unde le luăm, despre practici de a avea un somn liniștit, practici de a te relaxa prin diferite exerciții fizice, cum se pot asculta eficient și cum să învețe să spună poată să refuze pe cei din jur atunci cînd ea are nevoie să fie cu sine.

  

Vă prezentăm cîteva gînduri cu care au ieșit din acest FemCamp participantele:

"Am înțeleles că am o mulțime de resurse, multe frustrări, blocări, multe fricie au plecat și mă simt foarte bine, mulțumesc".

"Sunt foarte fericită și îmi pare rău că suntem la sfîrșit, vă mulțumesc pentru căldura pe care am primit-o, fiind în situație de razboi este foarte important să simțim această susținere. Mă bucur că am făcut cunoștință cu multe femei minunate, iar toate exercițiile le voi face cu drag și mă voi împărtăși și cu colegele mele".

"Am înțeles cît de important este să nu uiți de sine, să te asculți și înțelegi, doar așa poți fi în armonie și cu cei din jur. Mulțumesc pentru aceste zile în care am reușit să învățăm atît de multe lucruri utile. Mulțumesc Tara pentru aceste resurse prețioase", sunt cîteva gînduri cu care au plecat participantele acestei ediții.


De la o ediție la alta, înțelegem tot mai mult cît de necesare sunt aceste evadări din rutina zilnică pentru femeile din prima linie, cît de mult au nevoie de odihnă, recuperare și sprijin psihosocial pentru a-și menține participarea și pentru a-și aprofunda înțelegerea și capacitatea de a face față factorilor de stres și traumelor care le afectează pe ei și pe oamenii pe care îi sprijină.


 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

alta varianta